Regioner indgår samarbejde med NGO

Ligesom mange andre oplever Odense Universitetshospital og Region Sjælland udfordringer i forhold til fastholdelse af deres internationale sundhedspersonaler. En udfordring de nu gør op med gennem et samarbejde med organisationen Sammen på Tværs.

Mange internationale forlader Danmark allerede inden for de første år efter ankomst, og i løbet af fem år er mere end halvdelen af de højtuddannede udlændinge rejst. Dansk Industri peger på, at en af de hyppigste årsager til dette er manglende danskkundskaber. De manglende danskkundskaber øger risikoen for en lav grad af social tilknytning, da et fraværende eller ringe dansk står i vejen for muligheden for at skabe længerevarende relationer og tilhørsforhold lokalt. Konsekvensen er dårlig trivsel: Medarbejderen eller familien falder ikke til - og forlader derfor landet og jobbet før tid. 

Som en del af sin onboarding- og fastholdelsesproces tilbyder Region Sjælland og Odense Universitetshospital et udvalgt antal af deres udenlandske sundhedspersonaler et sprog- og kulturmatch, der faciliteres af Sammen på Tværs. Gennem sprogmatchet mødes medarbejderen ugentligt 1:1 med en frivillig, branchenær senior. Til møderne taler parrene sammen på dansk og den udenlandske medarbejders sprogevner, kulturforståelse og sociale tilknytning til lokalområdet styrkes.   

“Mange af vores internationale medarbejdere og deres familier føler sig ensomme, når de kommer til Danmark. De savner deres netværk, og de mangler nogle at snakke med uden for arbejdstid. At senioren har samme faglige baggrund som dem selv, er en fordel, da de også kan stille faglige spørgsmål i et trygt rum uden at blive vurderet på. Vi håber, at sprogmatchet vil være med til at få vores udenlandske medarbejdere til at føle sig velkomne, og give dem lyst til at blive på længere sigt” fortæller Trine Jest, sprogkonsulent, HR Rekruttering og Sprog, OUH. 

Sammen på Tværs er en almennyttig forening, der i de seneste år har opnået markante resultater i arbejdet med at forbinde mennesker på tværs af generationer og kultur. Succesen bygger på at matche internationale tilflyttere med frivillige, danske seniorer for at styrke tilflytternes danskkundskaber og skabe nye, meningsfulde relationer. Indtil videre har Sammen på Tværs etableret mere end 2.500 matches, som har vist sig at gøre en stor positiv forskel for deltagernes sproglige og sociale integration. 

Forrige
Forrige

Nyt samarbejde: internationale medarbejdere tilbydes match

Næste
Næste

I dag fylder Sammen på Tværs 1 år